Már gyerekkorom óta érdekelnek az autók és a motorok. Először csak a tv-ben néztem a forma 1-et és a különféle motorversenyeket, majd fiatal felnőttként rákaptam a versenymotorozásra. Gyakran jártam országúti túrákra és versenyekre, de mióta családom lett fontosabbá vált számomra a biztonság és a természettudatos életmód. Persze a motorozást nem hagytam abba teljesen, de trial motorra váltottam, ami jóval kevesebb benzint fogyaszt, hiszen elsősorban az ügyesség számít a gyorsaság helyett. Amint megléptem az első lépést a természettudatosabb életmód felé elkezdtem böngészni, hogyan tehetném a saját házamat is zöldebbé. A választ végül épp egy régi motoros társamtól kaptam meg.

Még öt évvel ezelőtt kezdett bele egy projektbe, történetesen a napkollektorok telepítésébe. Amint rákérdeztem nála, rögtön ajánlott egy napelem pályázatokkal és telepítéssel foglalkozó céget, a napelempalyazatok.hu oldalon. Amint elolvastam a tudnivalókat, rögtön tudtam, hogy ez kell nekem.

Mivel egy teljes napkollektor-beruházásra nincs pénzem, ezért elhatároztam, hogy igénybe veszem az oldalon kínált napelem pályázat számomra legelőnyösebb részét, az energiahatékonysági hitelt. Ennek segítségével kamatmentes hitelt tudok felvenni a kollektorokra. Ráadásul a pénzből a nyílászárókat is ki tudom cseréltetni, a mostaniak már sajnos nagyon rossz állapotban vannak. Az első adandó alkalommal ki is hívtam a cég szakembereit, és megállapították, hogy a tetőszerkezetem alkalmas a kollektorok telepítésére.

Nemrég bele is kezdtem a beruházásba és ma már nyugodt szívvel jelenthetem ki azt, hogy nem muszáj lemondani a teljes kényelemről vagy kedves szokásainkról – elég olyan megoldást keresni, ami jó a földnek és ezáltal nekünk is.