Avagy a szavak ereje minden körülmények között.

A barátom hatalmas motoros. Imádja a versenyeket, a száguldást és mindent, ami a motorokhoz kapcsolódik, főleg a trial motorozást. Mivel néha én is felülök a motorra, tudom, hogy egy igazi motorost nem lehet lebeszélni valamiről azzal, hogy ,,veszélyes”. Sőt, annál inkább vérszemet kapnak és még nagyobb elánnal indulnak neki egy-egy ugratónak vagy nehezített erdei terepnek. A barátommal sincs ez másként, annyit tehetek, hogy eljárok minden versenyére és szurkolok neki. Ez a mostani verseny valamiben mégis más volt, mint az előzőek.

A közelmúltban benevezett egy vidéki trial motor bemutatóra. Ezeket azért is szeretjük, mert fővárosi lakosokként ilyenkor egy kicsit kikapcsolódhatunk. Általában kiveszünk egy szobát a rendezvényhez legközelebb eső településen és pihenünk egy kicsit, kirándulunk. Természetesen ezekre az eseményekre is motorral járunk. Mindig nagy kérdés volt számunkra az, hogy mégis milyen az ideális ruhadarab egy-egy ilyen versenyre. Országúti motorhoz persze megfelelő bőrkabátot és védőfelszerelést húzunk, de a trial motor versenyzés az más tészta. Ezeken a versenyeken sokkal nagyobb hangsúly kerül nemcsak a motor küllemére, hanem arra is, hogy maga a motoros milyen stílust képvisel, mennyire feltűnő, egyedi pólót visel.

Persze az anyag és a szabás is nagyon fontos, kényelmes, jól szellőző anyagból kell készülnie ahhoz, hogy bírja a gyűrődést, a port és az erős napsütést, ne fakuljon és ne szakadjon ki gyorsan. A verseny előtt nagy dilemmában voltunk, mégis mit adjunk a páromra, Robira. Ő javasolta végül, hogy készíttessünk egyedi tervezésű pólót. A legjobb barátja Peti, már évek óta saját szöveggel és képpel ellátott pólóban tolja végig a versenyeket és őszintén szólva elég menő megoldásai vannak etéren. Írtunk is neki, két perc múlva már válaszolt is. Kiderült, hogy a versenyre szánt pólóit egy olyan oldalról szerzi be, melynek fő arculata az egyedi póló tervezés, valamint pulóverek és vászontáskák felirat- és képnyomtatása. Robival rögtön rámentünk az oldalra és örömmel láttuk, hogy mekkora a választék. Az ég világon minden témára volt néhány jó ötletük és megoldásuk, akár feliratról, akár lógóról van szó. Végül úgy döntöttünk, hogy az egyedi póló tervezést választjuk, hiszen így személyesebb ruhadarbot tudunk készíteni, mellyel Robi képviselni tudja saját magát, mint versenyzőt és embert. Úgy döntöttünk, hogy egy olyan szöveget választunk ki a pólóra, amelyet még Robi apukája mondogatott neki gyerekkorában olyankor, amikor – akkoriban még – futóversenyeken vett részt. Ilyenkor mindig ugyanazokkal a szavakkal biztatta a fiát, melyek később szállóigévé váltak. A szöveg mellé az oldalról merítettünk egy kis ihletet ihletet és kitaláltunk neki egy képet is a szöveg mellé. Nagyon örültem, hogy az oldalnak külön blogja is van, hiszen itt minden felmerülő kérdésemre választ kaptam, sőt a méretválasztásról és a pólók anyagáról külön bejegyzéseket is találtam. Először aggódtam, mi van akkor, ha rossz minőségű, műanyag pólókra nyomtatnak – mint később kiderült, feleslegesen idegeskedtem ezen, hiszen ezek az egyedi tervezésű pólók a legjobb minőségű pamutból készülnek és nemcsak kényelmesek, de időtállóak is, pont ideálisak egy trial motorbemutatóhoz.

A választék láttán én is vérszemet kaptam és megalkottam a saját szurkolói pólómat, mellyel nemcsak Robi, hanem a többiek is láthatják, hogy az én párom is a versenyzők között van és szurkolok neki – nem is akármilyen módon! Miután az indulás előtt nem sokkal megrendeltük az egyedileg tervezett pólókat, egy nappal később már ki is szállították nekünk, de, mint később megtudtuk, vidékre is vállalnak kiszállítást, így gyakorlatilag bármikor rendelhetünk magunknak, vagy a barátainknak.

A verseny nagyon jól sikerült, a párom szinte hasított a pályán, látszott rajta, hogy tényleg ad neki egy kis bátorítást az, hogy egy saját maga által tervezett pólót viselhet, melyen az édesapja szavai olvashatóak. Azt hiszem az ilyen apró részletek azok, amelyek az élet nagy megmérettetéseit emberivé teszik, ráadásul visznek bele egy kis humort is. Miután vége lett az eseménynek, néhány ismerősöm odajött hozzám beszélgetni, megdicsérték Robit és néhányan azt is megkérdezték, hogy honnan vannak a pólóink, persze elküldtem nekik is az egyedi póló tervezéssel is foglalkozó cég oldalát. Nagyon tetszett nekik az ötlet, legközelebb talán ők is valami ilyesmiben fognak jönni. Örültem, hogy ilyen jól sikerült az esemény, tényleg jól éreztük magunkat, majd nap végén a zajos és színes motorpályáról átmentünk ketten egy kis étterembe, hogy egy tál rántotthús fölött beszélhessük meg az elmúlt nap eseményeit.