Én is rákaptam a trial motorozásra. Az egyik ismerősöm ismertetett meg ezzel a sportággal és bár eleinte a szememet eltakarva mertem csak nézni, mit művel, mára már én is a sportág szerelmese lettem. Közösen szoktunk járni kikapcsolódni és gyakorolni. Nem volt ez másként múlt hétvégén sem. A hosszúra nyúlt délelőtt után meghívott magához ebédre, meg akarta mutatni frissen vásárolt kerti grillezőjét.

Természetesen igent mondtam a meghívására, mindig szívesen töltök időt a barátaimmal. Amíg ő húst készítette elő a konyhában, felajánlotta, hogy nyugodt szívvel zuhanyozzak le, hiszen izzasztó volt a motorozás. Hálásan éltem a lehetőséggel.

Amint beléptem a fürdőszobájába, tátva maradt a szám. Csak forgattam a fejemet, azt sem tudtam, hova nézzek. Ez volt aztán a szép fürdőszoba! Visszafogott volt a helyiség, mégis rendkívül elegáns és letisztult. Eszembe jutott a saját, kissé leharcolt és túlzsúfolt fürdőszobám, amiben már a csempe is elkezdett lepotyogni a falról. Hát össze sem lehetett hasonlítani a két fürdőszobát, ég és föld voltak. Ámulva letusoltam, majd gyorsan megkerestem barátomat a konyhában. Alig tudtam szavakba önteni, mekkora hatással volt rám a fürdőszobája.

Persze először kinevetett, hogy már megérte átjönnöm hozzá és ha gondolom, beviszi nekem az ebédet oda, hogy evés közben is gyönyörködhessek benne. De aztán bevallotta, hogy nem olyan régen újította fel és egyáltalán nem bánta meg. Az internetről inspirálódott, minden hasznos tippet és tanácsot egyetlen honlapról gyűjtött be, majd elszánta magát és saját kezűleg megcsinálta. Bevallom, kissé szkeptikus voltam, hiszen nem vagyok én ezermester, hogy ilyeneket csináljak magamnak, ehhez érteni kell, nem? De a barátom megnyugtatott, hogy nem volt nagy ördöngösség, neki is sikerült. Minden esetre elkértem azért az általa használt weboldal nevét, hátha mégis rászánom magam egy csempézésre.

Hétközben ezer dolgom volt és teljesen ki is ment a fejemből a fürdőszoba felújítás, de tegnap valahogy eszembe jutott. Este ránéztem a javasolt honlapra, és nagyon meglepődtem. Tényleg mindent leírt részletesen, de nem túl bő lére eresztve; a színválasztást, a mintákat, a díszítést… Még jó tanácsokkal is ellátott, ami a tartalék csempét vásárlását illeti. Egyik ámulatból a másikba estem és kezdtem úgy érezni, hogy tényleg nem lesz nagy feladat felújítani a fürdőszobát. Még tart ez az érzés, úgyhogy a honlap szorgalmas böngészése mellett elkezdtem összeírni, mi mindenre lesz szükségem és könnyen lehet, hogy jövő hétvégén neki is állok. Alig várom, hogy lássam, milyen eredménye lett munkámnak és a megújult, szép fürdőszobámban élvezhessem az esti forró fürdőket.