Azért nem szeretem ezt a téli időszakot mert ilyenkor nem járhatunk motorozni. Annyira jó volt az ősz, hogy ennyire elhúzódott a nyár, és még november elején is motorozgattunk kicsit hétvégen. Alig várom, hogy tavasz legyen már és végre megint mehessünk. Körülbelül 8-9-en szoktunk menni ilyen motoros kirándulásokra. Szerintem nekünk ez az egyik legjobb kikapcsolódás, ahogy elmenekülhetünk a néha nagyon is szürke hétköznapok elől.

Annyi szép tájon jártunk már ilyenkor, rengeteg különböző városban és faluban. Minden új helyen, ahol még nem jártam megtalálom azt a legszebb, számomra legszebb házat, ahová szívesen beköltöznék. Elképzelem, hogy milyen lenne ott az életem, milyenek lehetnek a szomszédok.

A legutóbbi ilyen kis házat valamerre Kőszeg környékén. Tipikus kis kertvárosi házikó, már a falu végén egy csendes helyen. Nem túl nagy, pont hangulatos, letisztult. Játszótérrel az udvarban és napelemekkel a háztetőt. Egyszerűen beleszerettem szerintem.

Később ezen otthon kezdtem el gondolkodni. Sok vállalatnál láttam már napelemeket, de családi házakon annyira még nem. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért is jó a napelemes rendszer az otthonunknál? Megéri ez valójában?

Nem mindig tudom, hogy a jó vagy a rossz tulajdonságaim közé tartozik, hogyha valamit nem értek teljesen, akkor annak mindenképpen utánanézek. Így tettem most is és elkezdtem olvasgatni mindenféle oldalakon a napelemekről. Találtam egy nagyon összeszedett oldalt, ahol szerintem minden elsődlegesen felmerült kérdésemre választ is kaptam. Ez az a weboldal: https://napelemesrendszerek.info/

Szerintem egész este az oldalt böngésztem, ezért most már mindent tudok, ami annak köszönhető, hogy tényleg nagyon alapos az oldal. Hogyha egyszer szükségem lesz rá, biztosan visszatérek még.