A barátom a motoros és autós sportok nagy szerelmese. Közeledett pár hónapja a születésnapja, de nekem fogalmam sem volt, hogy mit adjak neki. Pedig ez nekem, az ajándékozás mesterének nem szokott gondot okozni, de akkor egyszerűen semmi ötletem nem volt. A dátum pedig vészesen közeledett.

A születésnapja előtti hétvégén elkísértem egy trial motoros show-ra, amit mindig nagyon élvez. Szerintem sem rosszak, de bennem mindig van egy kis félelem az extrém sportok irányában, így a barátomat is mindig rettentően féltem. Ahogy ültünk a lelátón, mellénk ült a barátom gyermekkori ismerőse is, és szóba elegyedtek egymással. Mi más lett volna téma, mint az autók vagy a motorok? Gondoltam, kicsit fülelek, hátha elcsípek valami hasznos infót, hogy minek örülne a barátom a születésnapjára. Jól is tettem, hogy hallgatóztam. Egy idő után arra terelődött a szó, hogy a barátom szeretné az autóját végre kipolíroztatni, de egyrészt nem akar erre pénzt költeni, másrészt maga szereti csinálni ezeket a dolgokat, hisz úgyis ért hozzá. De nem tudta, hogy oldja ezt meg saját maga.

Nem is kellett több nekem hozzá, alig vártam, hogy hazaérjünk, és utánanézzek annak, hogy milyen lehetőségek vannak az otthoni polírozásra. Azt olvastam, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés, csupán jó minőségű eszközökre van szükség és némi precizitásra. Ez utóbbi miatt nem kellett aggódnom, hisz tudtam, hogy a párom a precizitás mintája, már csak a megfelelő felszerelést kellett megtalálnom. Nem volt jobb ötletem, ezért beírtam a keresőbe, hogy auto polirozo, gondoltam, hátha kidobja így is a megoldást. Rákattintottam az első találatra, ami egy olyan weboldalon volt, ahol komplett polírozó szettet árultak. Megörültem nagyon a dolognak, és úgy döntöttem, kicsit kiművelem magam a témában.

auto polirozo

A Sontax márka csomagja volt, ami egy német cég. Már ez eléggé bizalomgerjesztő volt, hisz sokat hallom a páromtól, hogy a németek jók az autóforgalmazásban, hiszen híresek a precizitásukról. Reméltem, hogy ez az autóápoló szerek esetében sincs másképp. Megtudtam azt is, hogy több, mint 100 országban forgalmazzák a termékeiket, és mindenhol a felső kategóriákba sorolják őket. A szetthez tartozik egy polír, egy wax, egy szivacs és egy mikroszálas törlőkendő. Ezekkel az eszközökkel lehet a polírozást elvégezni. A polír feladata, hogy eltávolítsa az apró karcolásokat, amik a használatból, valamint a mosókefével való mosásból keletkeztek, és mély, ragyogó fényt biztosítson. A nano-technológia segítségével a felület könnyen felpolírozható, majd a végén a mikroszálas kendővel való áttörléssel zárható le a művelet. A szivacs egy éven át tartja meg a minőségét.

A referencia is eléggé meggyőző volt, hiszen autóversenyzők is használják ezeket a termékeket. Ez a sport pedig, mint én magam is láthattam, gyakran jár rengeteg kosszal és sárral, amit valahogyan el kell tüntetni. Gondoljunk bele, milyen lenne, ha kimennénk egy autós vagy akár motoros gyorsulási versenyre, és koszon járműveket kellene néznünk! Ez azonban nem csak a nézőknek fontos, hanem az autós és motoros sportok nélkülözhetetlen szereplőinek, a szponzoroknak is. Biztosan mindannyian láttuk már, hogy a versenyzők motorja, autója, de még a ruhája is tele van különböző márkák logóival. Ez az együttműködés mindkét félnek előnyös, mert a sportolót támogatja valaki, így azt tudja csinálni, amit szeretne, valamint ezeknek a támogató márkáknak is jó reklámot biztosít. Ha viszont ezek a logók nem látszanak, akkor abból nagy botrány tud kerekedni. Hiszen a cégek támogatásáért cserébe így nincsen reklám, mert az emberek nem látják a logókat. Ha az autóversenyzők is használják, akkor a páromnak is biztosan meg fog felelni! Ahogy közeledett a születésnapja, egyre jobban kezdtem izgulni, hogy vajon tetszik-e majd a páromnak a polírozó szett vagy sem. Az egyik délután néhány nappal a szülinap előtt, bejött hozzám

a barátom a szobába, és közölte velem, hogy elhatározta magát, és elviszi kipolíroztatni az autóját, mert már nagyon unja, hogy mennyire tele van karcolásokkal. Hirtelen azt sem tudtam, mit mondjak, azt meg pláne nem, hogy hogyan akadályozzam meg, hogy elkövesse ezt a „merényletet”. Abban a pillanatban csak annyi jutott eszembe, hogy most sajnos nem jó, mert elfelejtettem említeni, de a szüleim áthívtak magukhoz ebédre, és mivel messze laknak, autóval kell menni. Azonnal felhívtam anyukámat, és beavattam a cselszövésbe, hogy megakadályozzuk, hogy kipolíroztassa az autóját. Kicsit morgott erre a barátom, de annyiban maradt a dolog. Innentől nem aggódtam, mert tudtam, hogy a többi napon dolgozik, így nem fog ráérni ilyen dolgokkal foglalkozni. Szerencsésen eltelt a hátralévő pár nap, és elérkezett a születésnap, amikor végre átadhattam a sikeresen elrejtett és titokban tartott ajándékot. Azt hiszem, nem kell sokat ecsetelnem, mekkora örömet sikerült neki okoznom. Alig várta, hogy eljöjjön a hétvége, és megcsinálhassa saját maga a polírozást. Néhány hét múlva ismét esedékes volt egy trial motoros show, ahová szokás szerint ellátogattunk. Nagy rajongóként az az ismerősünk is ott volt, akivel a barátom legutóbb is beszélgetett. Nagy büszkén eldicsekedett vele, hogy a barátnője milyen szuper ajándékot vett neki a születésnapjára, és milyen ügyesen akadályozta meg azt, hogy elvigye az autóját kipolíroztatni, miközben az ajándék polírozó szett ott volt a szobában elrejtve. Meg is beszélték, hogy ha hétvégén ismét sor kerül a polírozásra, a barátom áthívja az ismerősét, és megmutatja neki, hogyan kell ezt, és milyen lesz a végeredmény. Azt hiszem, ezt a születésnapját még nagyon sokáig nem fogja elfelejteni!