A múltkori verseny után ismét meghívott a barátom a hétvégi trial motor versenyre. Időközben szintet lépett és még hajmeresztőbb mutatványokkal kápráztatta el a nézőket, közöttük engem is. Még mindig a versenyen nyújtott teljesítményéről áradoztam, amikor megérkeztünk a házához és nekem elállt a szavam. A tetőn lévő napelemes rendszer volt az, ami miatt leesett az állam, hiszen nem is említette barátom, hogy ilyenbe vágta a fejszéjét.

Az általa említett weboldalon könnyedén megtaláltam minden fontos információt, amit a napelemes rendszerekről tudni kell és alapos mérlegelés után kértem is egy árajánlatot. Innentől kezdve nem volt megállás, mintha én is felültem volna barátom mellé a motorra; már meg is volt a helyszíni felmérés és a papírmunka is gyorsan haladt. Rengeteg segítséget kaptam az ügyintézés során, ami miatt rendkívül hálás voltam, ugyanis a nyomtatványok kitöltögetése nem tartozik a kedvenc időtöltéseim közé. Mindössze egy nap alatt fel is került a napelemes rendszer a tetőre, ami miatt nem győztem álmélkodni. Tényleg szuper gyors volt az egész folyamat.

napelemes rendszer

A következő verseny után (természetesen megint ott voltam és a barátomért szorítottam) nálam ültünk össze megünnepelni barátom sikerét. Büszkén beszámoltam neki a frissen felszerelt napelemekről és már tervembe is beavattam, hogy mire költöm azt az összeget, amiből eddig a villanyszámlát fizettem. Barátom javaslata, hogy vágjak bele én is a trial motorozásba, süket fülekre talált nálam. Azért minden ötletét nem fogom követni, de a napelemek kivételesen fantasztikus ötletének bizonyultak.