A párom egy nem éppen biztonságos, nyugodt sportot választott magának, még pedig a trial motorozást. Tudom, hogy ennek az a lényege, hogy a motorosok mennek, amerre látnak, hegynek fel, le róla, sárban, vízben stb. De nekem akkor sem lesz sokkal szimpatikusabb sportág. Éppen egy délután erről beszélgettünk a párommal, és mondta, hogy valóban nem a legegyszerűbb sportot űzi, de amit mostanában még a motorozásnál is nehezebbnek talál, az a régi autónk eladása. Ugyanis megbeszéltük, hogy kiszolgált bennünket, ideje lenne egy újat venni. Összegyűjtöttük a pénzünket rá, ám először szerettük volna eladni a régit, és a kezünkben tartani az érte kapott pénzt. De autóeladás előtt illik átvizsgáltatni az autót, hiszen senki sem akarja, hogy később a dühös vásárlók járjanak a nyakára. Ezért kellett egy autószerelő műhely, ahol ezeket elvégzik. Így esett a választásunk a Méta Autószervizre, mert láttuk a weboldalukon, hogy ők csinálnak ilyet. El is látogattunk a honlapjukra, hogy egy kicsit többet megtudjunk az egészről.

Írják is, hogy az autó átvizsgálás egy nagyon pontos és precíz folyamatot takar, hiszen ki kell szűrni minden fennálló és még fel nem fedezett hibát, ami nagy odafigyelést igényel. Attól nem féltünk, hogy ez nem lesz meg a Méta Autószerviznél, hiszen már 15 éve működnek, így van tapasztalatuk ezekben a dolgokban. Ennyi ideig nem tudtak volna fennmaradni, ha nem a precizitás jellemezné őket, ebben biztosak voltunk. Már az is árulkodó szerintem, ahogy a weboldaluk, a metaautoszerviz.hu kinéz. Sokan nagyon alábecsülik egy jó weboldal jelentőségét, ám szerintem ez igen is kardinális kérdés. Hiszen gondoljunk csak saját magunkra. Szerintem mindannyian szívesebben vásárolunk egy olyan weboldaltól, amin látszik, hogy igényesen van megcsinálva, és látszik, hogy sok idő és energia bele lett fektetve, mint egy olyanról, ami csak úgy össze lett dobva.

Írják, hogy fontos, hogy minden nyilvánvaló és rejtett hibával tisztában legyenek, és azzal is, hogyan lehet azt megoldani. Ez az alapja minden autó átvizsgálás folyamatnak, majd ezt követi az árajánlat, valamint a szervizidőpont foglalása. A weboldalon írják, hogy alapvetően három árvizsgálási csomagjuk van. Az első a műszaki vizsga előtti, a másik az adásvételi előtti vizsgálat, a harmadik pedig a fék-futómű átvizsgálás. A Méta Autószerviz minden átvizsgálási folyamatról kiad egy nyilatkozatot, hogy a folyamatot végigvitték, és hogy milyennek találják az autó állapotát. Az adásvételi előtti átvizsgálás azokat a folyamatokat tartalmazza, amik a műszaki vizsga előtti átvizsgálás esetében is vannak, kiegészülve néhány fontos dologgal.

Ilyen például a futómű ellenőrzése, a rétegvastagság vizsgálata, a motor és a váltó állapotának ellenőrzése, de el szokták például végezni a karosszéria és a belső tér állapotának vizsgálatát is. Az is fontos, hogy egy próbaútra is elviszik az autót, ami során a szakemberek szintén egy csomó más fontos dologgal is tisztába kerülhetnek. Ha ez a cikk alatt lejjebb görgetünk, akkor egyesével ott van minden átvizsgálásnak az ára. A páromat is eléggé meggyőzte a weboldal, hogy érdemes lenne oda elvinni az autót átvizsgálásra, mielőtt eladja. Hátha úgy többen érdeklődnek iránta, ha átesett egy teljes körű autó átvizsgálás procedúrán. Abban biztos vagyok, hogy csalódni nem fogunk a Méta Autószervizben, hiszen akik ilyen hosszú ideje tudnak működni, ott gond nem lehet a munkájuk minőségével.