Trial motorozni nem éppen az a vasárnap délutáni rollerezés a parkban, sokkal inkább egy kőkemény motorsport, ahol testben, lélekben és szellemileg is egyaránt ott kell lenni, különben csúnya baleset lehet a vége. Laikus szemlélődő számára ez csak ugrabugrálás motorral, meg zajongás, ami miatt a közelben lakó Terike néni nem tudja ebéd után elaltatni a macskáját, de aki benne van az pontosan tudja, hogy enné azért jóval többről szól. Ez nem szimpla trükközés meg motorbőgetés, ez kőkemény akrobatikus sport. E mellé természetesen azért nem árt, ha van az embernek biztosítása, hiszen a sérülés, hogy úgy mondjam, borítékolható, azonban a lakóhelyünknek sem árt egy megfelelő lakásbiztosítás, például mint amilyet a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon lehet találni, hiszen ha megfelelően ki van terjesztve, akkor akár a motort és a garázst is védheti!

Vannak, akik nem tudják, de egy lakásbiztosítás önmagában még nem sokat ér, főleg, ha silány minőségű, és rossz társaságnál köti meg az ember. Hiába tűnik úgy, hogy keveset kell érte fizetni, itt határozottan igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve. Ha a biztosítás kevés eseményre tér ki, és nem fedezi adott esetben a biztosított tárgyak, ingatlan tényleges értékét, akkor bizony számítanod kell arra, hogy baj esetén nem sok segítségre számíthatsz. Aki hasonló cipőben jár, mint én, vagyis akinek értékes motorja van a garázsban, annak pedig fokozottan ügyelnie kell az ilyesmire. Még egy jó lakásbiztosítás is csak magára az ingatlanra “vigyáz” alap esetben, éppen ezért szükséges a magamfajtának olyat választani, ami a szükségeknek megfelelően bővíthető, kiterjeszthető. A melléképületek, így a garázs sem képezi az ingatlan részét, tehát már rögtön az elején itt az első kihívás. Óriási szerencsém van, hogy van egy biztosításokhoz konyító ismerősöm, aki a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt a figyelmembe ajánlotta, ugyanis lehet, hogy e nélkül még ma is tudatlanul abban reménykednék, hogy ha bármi baj történik akár a házammal, akár a motorommal vagy a garázsommal, akkor majd lesz valami.

Azért tetszett meg ez a lakásbiztosítás annak idején, mert szemben a többi, tizenkettő egy tucat biztosítóval ellentétben itt valóban azt éreztem, hogy emberként vagyok kezelve. Itt ügyfél voltam, nem egy sétáló statisztikai adat. Az még, mondhatni, mellékes, hogy a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldal üzemeltetője egy olyan biztosító társaság, amelyik teljes egészében hazai tulajdonú, de még a kínálatukban szereplő alap biztosítás is jóval körültekintőbb és szélesebb körű, mint a sok nemzetközi konkurensé. Nem kellett nagyon sokat kutakodnom ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapom, de minden adat és a józan ész is azt diktálta, hogy őket válasszam. A biztosítást nagyon egyszerűen ki tudtam terjeszteni az ingóságaimra, valamint a garázsra, a motorra, a szerszámaimra és az alkatrészekre is, szóval mostanra már ott tartok, hogy történhet szinte bármi, tudom, hogy fel fogok tudni állni belőle ennek a szuper biztosítónak a segítségével.