Baráti társaságunkkal havi rendszerességgel szoktunk motoros túrákat tartani változatosan ismerős és ismeretlen terepeken néha csak pár napos, néha akár egy egész hetes időtartamra. Azt hiszem kicsit sem túlzok, ha azt állítom, hogy elbíztuk magunkat az évek során, és gyakran abban a hitben, hogy a távolság meg sem kottyan, minimális felszereléssel vágtunk neki a végtelen utaknak. Egy egész országon átívelő, kempingezéssel összekötött út esetében viszont, ahogy azt azelőtt és azóta is számtalan helyről hallottuk már, ez nem a legjobb ötlet volt. Csapatunk egyik tagja egy ideje különböző, allergiagyanús tünetektől szenvedett, ám bízva a levegőváltozás és a jó hangulat gyógyító erejében, velünk tartott ahelyett, hogy otthon pihent volna, a tüneteket pedig túl csekélynek vélte ahhoz, hogy indulás előtt orvoshoz forduljon vele. Az utazást egy nap után félbe kellett szakítanunk – másnap reggel bár láza nem volt, gyengeségre, kedvetlenségre panaszkodott, és nem bírta a tempót.

Szerencsére, mint végül kiderült, csak vitaminhiány és komoly allergiás tünetek keverékéről volt szó, azonban valószínűleg teljesen eluralkodott volna rajtunk a pánik, ha az egyik tapasztaltabb társunk nem említi meg a https://prevenciopatika.hu oldalát, mellyel már számtalan remek tapasztalatot szerzett, ha a helyzet súlyossága az orvosi segítséget ugyan nem, az ország bármely pontján elérhető gyógyszerszállítást vagy gyógyszerekkel kapcsolatos tanácsadást azonban igényel. A már 1996 óta működő cég profi weboldallal és ügyfélszolgálattal rendelkezik, csapatuk változatosan tartalmaz orvosokat, gyógyszerészeket és egyéb egészségügyi szakembereket, akiknek célja közös, a betegek segítése és eligazítása a különböző készítmények és hatóanyagok világában. A kirándulás során mindössze pár perces beszélgetés során segítettek kiválasztani a megfelelő vénymentesen kiváltható, készletükben bármikor elérhető készítményeket. Még csak azzal sem kellett foglalkoznunk, hogy helyi gyógyszertárakban járjunk utána, vajon rendelkeznek-e a választott termékekkel, a https://prevenciopatika.hu ugyanis az ország bármely GLS csomagpontjára vállal kiszállítást, aktuális szállásunkhoz közel pedig szerencsére akadt is egy ilyen, így a rendelésünk összeállítását követően gyakorlatilag nem volt más dolgunk, mint várni. A megkapott tabletták pedig csodálatosan működtek – ugyan túránkat értelemszerűen kissé meg kellett rövidítenünk, ám pár nap kényszerpihenőt követően újult erővel vághattunk neki az útnak, hála a https://prevenciopatika.hu segítségének.

Később a túra után is rendszeres ügyfelükké váltam. Enyhe panaszok esetén számtalan alkalommal éltem az ügyfélszolgálatuk tanácsadásával, de számtalan más termék esetén is gyakorlatilag az alapértelmezett választásommá váltak, hála hihetetlenül változatos raktárkészletüknek és gyors, rugalmas kiszállításuknak. Vitaminok, esszenciális olajok, arckrémek, immunerősítők, bármire is volt szükségem, számtalan opció közül választhattam ki a számomra megfelelő terméket. A cég pedig nem pusztán ügyfélszolgálatán keresztül próbálja segíteni és edukálni a vásárlóit. A https://prevenciopatika.hu oldalán olvasható blogjukon rendszeres posztokban próbálnak kitérni életvezetési tanácsadásra, preventív egészségvédelemre, vagy akárcsak bizonyos betegségekkel, gyógyszerekkel kapcsolatos tévhitek, álhírek eloszlatására, megmagyarázására. Nem csak rendszeres vásárlójukká, rendszeres olvasójukká is váltam, és minden alkalommal örülök, ha az aktuális rendelésem összeállítása, esetleg az elképesztő akcióik böngészése során meglátom, hogy újabb írásokat posztoltak valamilyen témában. Nem győzöm őket ajánlani ismerősöknek, barátoknak, a hozzáállásukat, segítőkészségüket pedig példaértékűnek tartom – bár több munkatársukkal is beszéltem az évek során, soha nem éreztem a stílusukat lekezelőnek, vagy modortalannak, a vonal végén vagy a chatablakban mindig ugyanaz a derűs, segítőkész és figyelmes bánásmód fogadott. A motoros incidens szerencsére többször nem ismétlődött meg – a https://prevenciopatika.hu felfedezése azonban kárpótolt az élmény után.